Как да създам обява на Имот в spoti.info?Имате друг въпрос?


Пишете ни

форма за контакти

Обадете се

+359 888 13 76 13

Как да създам обява на Имот в spoti.info?

За да напишете обява в spoti.info първото и необходимо условие е да сте регистриран потребител на сайта. Ако все още не сте направил Вашата регистрация в сайта, може да видите как да направите това тук.


Ако сте вече регистриран потребител на spoti.info, за да създадете обява в сайта, трябва да влезете в него чрез ВХОД с Вашите данни за регистрация.


Преди да започнете да създавате обява в spoti.info ние Ви препоръчваме да се убедите, че Вие разполагате с цялата необходима информация за имота, за койот ще публикувате обява включително негови снимки.


Веднъж влезли в сайта, отидете на ДОБАВИ ИМОТ и започнете въвеждането на информацията в отделните категории на формата за добавяне на имот. Ако не Ви е ясно какво точно е необходимо да попълните в съответното поле, задръжте курсора на мишката за секунди върху него и ще се появи текст с кратки указания. Така например над полето „категория“ се появява текст: „Избери вида сделка, която предлагате за имота“ и съответно следва да изберете една от четирите възможности: „продава“, „под наем“, „краткосрочен наем“ или „търг“.


При избора на „тип имот“ е добре да знаете предварително, че сайтът spoti.info е ориентиран основно към жилищни и ваканционни имоти, както и парцели за такъв вид застрояване, поради което и това са възможностите при избор на типа имот, който предлагате. В случай, че Вашият имот не попада в някоя от тези категории, не Ви препоръчваме да публикувате обява за него като друг тип имот, защото това по-скоро би Ви навредило, отколкото да Ви помогне да сключите сделка.


По-подробни указания във формата за създаване на обява сме предвидили за въвеждане на адреса на имота. Това е така, защото spoti.info е сайт-карта и за нас е от особено значение да въведете точното местоположение на имота, който продавате или давате под наем. Имате възможност да направите това по няколко начина – чрез въвеждане на адрес и посочване на имота на картата вдясно или чрез въвеждане на GPS-координатите на имота в полетата по-долу.


При въвеждане на останалата информация за имота Ви препоръчваме също да дадете колкото е възможно повече детайли. Вярваме, че потенциалните ВИ клиенти заслужават да знаят максимални подробности, когато избират своя нов дом, а това ще помогне и на Вас самите да сключите по-бързо сделка. Практиката показва, че клиентите, които търсят да закупят или наем имот обръщат много по-голямо внимание на по-детайлните обяви. Неслучайно и ние сме предвидили голяма част от полетата да бъдат задължителни за попълване и Ви препоръчваме да въведете в тях вярна, пълна и точна информация.


При създаване на Вашата обява обърнете особено внимание на полето „описание“. Тук дайте колкото е възможно повече детайли за самия имот, за сградата, в която той се намира – напр., състояние на общите части, ако се касае за апартамент в жилищен блок. Дайте повече информация и за района наоколо – какво има в близост, което би било важно за потенциалния клиент – напр. спирка на метро, магазини, училище. Въпреки, че в spoti.info потребителите имат възможност да направят виртуална разходка и да видят какво има в околностите на имота, винаги е добре да посочите такива детайли и в самата обява.


След като приключите с текстовите полета за въвеждане на информация за имота Ви, може да пристъпите и към „свалянето“ на снимки. Не подценявайте тази част от Вашата обява. Напротив, нашият опит показва, че повече от 60% от потребителите, които търсят да закупят или наемат имот изобщо не отварят обяви, които не съдържат снимки. А световният опит в сделките недвижими имоти сочи, че най-бързо и най-успешно се сключват сделки по обяви съдържащи повече от 8 снимки на собствеността.


Това, което още е добре да знаете за снимките е, че е добре те да бъдат във формат jpg, png, gif. и с размер поне 1024 пиксела Стремете се също снимките да бъдат ясни и да показват възможно най-добрите страни на имота.


След като „свалите“ и добавите снимките към обявата Ви, проверете още веднъж цялата информация. Проверете населеното място и адреса, валутата и цената. Приключете със създаването на обявата чрез клавиша „добави“. По този начин Вашата обява все още не е публикувана, а е запазена във Вашите имоти („МОИТЕ ИМОТИ“). Може да научите как да публикувате Вашата обявата и да управлявате Вашите оферти в МОИТЕ ИМОТИ .